Modstand mod jordskælv

Odporność na trzęsienia ziemi

Træ adskiller sig fra alle andre byggematerialer som stål, beton, sten ved optimalt styrke-vægtforhold. Ved jordskælv betyder træhusets lavere egenvægt lavere opdrift. Under jordskælv, ud over vertikale revner og sprækker, er horisontale sprækker i jordoverfladen den største fare. Træ har rørformede celler, som danner fordybninger og optimerer elastisk-mekaniske egenskaber. På den måde opnår træ en høj tryk- og trækstyrke. Trækonstruktionens modstand mod jordskælv bekræftes med mange bygninger som b ger i Japan og fleretagers bygninger i Seattle.

En anden fordel ved træbyggeri er en høj grad af præfabrikation af de enkelte komponenter, som vægge eller dæk. Dette gør en hurtig og omkostningseffektiv bygning muligt. Takket være disse fordele er træ det førende byggemateriale som bruges til genopbygninger i kriseområder - ikke kun for boligbyggeri.

Det sidste eksempel på en vellykket genopbygning af områder, som blev ramt af jordskælv, er Abruzzo i Italien. Efter et kraftigt jordskælv i nærheden af L’Aquila i april 2009 kunne en række nye boliger bygges til trængende mennesker af massivt træ i kort tid.

Forrige side: Fordele

Logo innowacyjna gospodarka

Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego

"Dotacje na innowacje"
Inwestujemy w waszą przyszłość.

Logo unia europejska